Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Υπομονή, Θέληση, Προσευχή.

"I wield the weapons of Mithras and the Light. No darkness may stand
against them."

"Κραδαίνω τα Όπλα του Μίθρα και του Φωτός. Κανένα σκοτάδι ας μη σταθεί ενάντιά τους"

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κινούμενα Σημεία


 
Τί είμαστε αλήθεια, παρά σημεία εν κινήσει, ενωμένα με Θέληση,
χορεύοντας εύτακτα γύρω από το Αιώνιο Κοσμικό Πυρ?

What are we truly, rather than moving spots, bonded by strong Will,
dancing in order around the Eternal Cosmic Fire?


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η Ινδο - Ευρωπαική θεώρηση της θρησκείας

"a) Indo European religion is polytheistic, consisting of a multiplicity of rites
proper to various social groups and localities, and pagan, i.e. peasant, reflecting the diversity of the people and not the unity of a state cult, nor of an established church.

b) Being pluralistic and diversified, this religion is naturally tolerant; far from indulging in proselytism, each group jealously guards its own gods, rites and formulae. In this sense it may be called esoteric and initiatory. It possesses myths and symbols, but is devoid of dogma"

Jean Haudry
"The Indo-Europeans"



 




"α) H Ινδο- Ευρωπαϊκή θρησκεία είναι πολυθεϊστική, αποτελούμενη από ένα πλήθος τελετών κατάλληλες για διάφορες κοινωνικές ομάδες και περιοχές, είναι παγανιστική, δηλαδή αγροτική, αντανακλώντας την ποικιλομορφία των ανθρώπων και όχι την ενότητα (τους) υπό κρατική λατρεία , ούτε υπό μίας καθιερωμένης εκκλησίας.


β) Όντας πλουραλιστική και διαφοροποιημένη,
αυτή η θρησκεία είναι φυσικά ανεκτική, μακριά από το να επιδίδεται σε προσηλυτισμό, κάθε ομάδα διαφυλάσσει με ζήλο της Θεούς , τις τελετές και τους τύπους της. Με αυτή την έννοια μπορεί να ονομαστεί εσωτερική και μυητική. Διαθέτει μύθους και σύμβολα, αλλά στερείται του δόγματος "

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

A review for a concert in Athens

What is metal music? How can you define “expression”?
How it can be possible for one; to combine poetry, theatrical moves, philosophy,
self cleansing, personality’s inner looking through?
In other words: How can you find all these elements that you have searched since puberty inside the books of countless authors inside the Divine given gift of music?
Last night, I had an answer given at the live performance of Primordial.
I do not care about tech stuff to argue about, I do not care about describing anything else than the image, the sound and the feeling of what I have seen and heard.
This is it dear friends or foes. The whole package as it has been ordered.
If I ought to write down these words, this is only because I feel obligated to do it.
To deliver the words from within to the outer space, as the outer space has delivered within me last night the feelings as I said above.
The fact that I cannot receive music just for “fun”, the fact that I focus in the Sacredness of the Divine’s gift, is this only reason that I am pretty sure that when I see and hear something  genuine then this is it in deed.
Well, let me speak no more. Spartan tongue is needed. To all those who will have the chance to attend to Primordial’s live appearances, please wear your best thoughts in mind, dress your finest suit in soul and receive an honest attempt for  purification of the Tragedy of mortality that man’s has to bear till the very end.
Thank you Primordial, thank you Alan for the experience.

Raise the Horns, and Defend Heritage!





Νόμοι Ζωής


 
                                               Ο άνθρωπος ακολουθεί τους Νόμους της Γης
                                                         η Γη τους Νόμους του Ουρανού
                                                     ο Ουρανός τους Νόμους του Αιωνίου
                                           Το Αιώνιο του Νόμους της Αυθύπαρκτης Φύσης του
                                           Ο Πατέρας Ήλιος να χαρίζει στα Παιδιά Του Υγεία.


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Carl Jung: Sea of Faith

Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζουν να παρακολουθήσουν όσοι αναζητούν το νόημα πίσω από τα Σύμβολα,
τα Αρχέτυπα, νοήματα πίσω από το Μύθο. Όχι γιατί πρέπει να συμφωνήσει κανείς με τις ιδέες του Γιουνγκ, όσο επειδή αξίζει να μελετήσει τις μεθόδους προσέγγισής του προς όλα τα παραπάνω.
Το ντοκιμαντέρ είναι από το BBC.




Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κινούμενοι επί του Ιστορικού Κύκλου



Οι περισσότεροι υποστηρίζουν, ότι η Ιστορία κάνει κύκλους.
Οι περισσότεροι πάλι, δεν καταλαβαίνουν τη θέση τους εντός του κύκλου αυτού.
Στην Ελλάδα, ίσως από τα Αυτοκρατορικά διατάγματα των διωγμών εναντίων των "Ελληνιζόντων"
και ύστερα, στην Ευρώπη από την πτώση των Εθνικών Παραδόσεων και έπειτα, η Ιστορία μοιάζει να κινείται ως μία μελανή τελεία που επεκτείνεται καταναλώνοντας τη διαθέσιμη Μνήμη (που υφίσταται όμως ακόμη!) Πολιτισμών, και των Εθνών που τους δημιούργησαν. Κυριως όμως, καταναλώνει την Θέαση αυτή, που σου επιτρέπει να ζεις πέρα από τα σύνορα του χρόνου, αναδημιουργούμενος συνεχώς μέσα από τους Απογόνους σου και στο όνομα των Πατέρων και των Μητέρων.

Most argue that history makes circles.
Most still do not understand their position within this cycle .
In Hellas , maybe from the time of the imperial edicts of persecution against those who were guilty of " Hellenism" and then in Europe by the fall of national traditions and afterwards , history seems to be moving as it can move one black dot that extends itself consuming the available memory (which still exists even what has happened! ) Cultures, and Nations which created them . Crucially it consumes the Aspect, Theasis,of the Kosmos, that allows you to live beyond the boundaries of time, continuously regenerated through your offspring and in the Name of your Fathers and Mothers .

                                  

Ζούμε Πάντοτε


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Tου.. Χρυσοποίκιλτου η μάνα δεν κάνει εκπτώσεις στις Τιμές, μόνον στην Ιστορία




Σε Αθηναϊκή βιτρίνα για μεγάλα εισοδήματα, υπάρχει το φόρεμα της φωτογραφίας, μαζί με τα κατάλληλα ενώτια, άξια να φορεθούν όλα από κάποια κυρία που ο καθρέφτης της είναι λίγος για να ειδωλοποιήσει  το μεγαλείο της αστικής βαρεμάρας και υπεροψίας της.
Με μία πρώτη ματιά, οι θαυμαστές του Βυζαντίου, όσοι υπερασπίζονται το Βυζάντιο ως μία Ελληνική ακμή, αν ξεπεράσουν το σοκ της τιμής του φορέματος, και αν καταπιούν το ότι αυτό το οποίο θαυμάζουν εμπορευματοποιείται προς τέρψιν των πλουσίων σαλονιών της διαχρονικής μπουρζουαζίας επί της αιωνίας οδού «Ανθέων», επειδή  τουλάχιστο αναδεικνύεται μέσα από τον μοντερνισμό και τη παγκοσμιοποίηση που τα ισοπεδώνει όλα, θα πρέπει ίσως στο τέλος να δοκιμάσουν να γευτούν και μία ακόμη απογοήτευση.
Ο σχεδιαστής που ετοίμασε αυτή τη Βυζαντινού τύπου εμφάνιση για να φορεθεί σε κάποια αθηναϊκή δεξίωση, γιατί όχι σε κάποια κοινωνική εκδήλωση της Ορ.Εκκλ. Ε.Π.Ε. ,εντυπωσιακά ορθόδοξη μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει, ίσως να χαμογελάει σαρδόνια, καθώς η χρυσοποίκιλτη βαφή του, εμφάνισε στο φόρεμα, την όψη ενός εχθρού του Βυζαντίου.
Με λίγη έρευνα, βρίσκουμε την εμφάνιση του Βασιλέα που το ύψος του προσώπου του βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος ώστε να ομοιάζει ότι θα θηλάζει το στήθος της κυρίας που θα ενδύεται το φόρεμα.
Είναι ο Ρότζερ ο Β’, ο βασιλέας της Σικελίας , ένας..εχθρός του Βυζαντίου, που έστειλε τις δυνάμεις του εναντίων της Ανατολικής Αυτοκρατορίας κατά τη Β Σταυροφορία το «1147» , και χτύπησε αρκετά βάναυσα τον Ελλαδικό χώρο. Αθήνα, Εύβοια, Κόρινθος, Κέρκυρα(που συνθηκολόγησε και τον υποδέχτηκε και ως απελευθερωτή μάλιστα) και άλλού..
Η χρυσοποίκιλτη ειρωνεία στις βιτρίνες της Αθήνας λοιπόν. Στο αυθεντικό ψηφιδωτό, στη φωτογραφία που αναρτάται επίσης, φαίνεται η αυθεντική απεικόνιση, με τον Ρότζερ να στέφεται από τον Τζεσού τον ίδιο. (Άλλος ένας.. υψιπετής ψυχισμός, αυτός του Ρότζερ, γάντι ταιριάζει με των κυριών που θα τον φορέσουν)
Καημένε Έλληνα, δεν έχει τέλος ο εξευτελισμός.. Η μόδα αναδεικνύει ολόκληρη τη μεγαλοπτώση του ψυχισμού σου.

Η αυθεντική απεικόνιση με τη στέψη του
Ρότζερ του Β.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η σημαντικότερη απόφαση




Ευρισκόμενος μπροστά στις Θύρες της Παράδοσης, είτε θα τις διασχίσεις σίγουρος και σιωπηλός, όπως αρμόζει στη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή σου,
είτε θα γυρίσεις τη πλάτη σου, να περιπλανηθείς ανάμεσα στα αγριεμένα στίφη των πολιορκητών της σημερινής σου πραγματικότητας.
Το ακόμη χειρότερο, είναι να μείνεις ακίνητος ανάμεσα στις Θύρες και στα στίφη των Πολιορκητών.
Γιατί θα στέκεσαι δειλός, μόνος και αναποφάσιστος, πάνω από μία Άβυσσο που χωρίζει,όχι δύο αντιπάλους, αλλά δύο άλλους κόσμους. 





Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Θεμελιώνοντας μία άγρια πραγματικότητα



Πού βρίσκεται αυτό θα αναρωτηθεί κανείς; Βρίσκεται  Στην Τουρκία. Μία τεράστια μακέτα του Ναού της Αρτέμιδος της Εφέσου, αρκετά μεγάλη για  να αντιληφθείς πραγματικά τι βλέπεις, και όχι ένα μικροσκοπικό σπιρτόκουτο, που συνήθως έχουμε στα δικά μας μουσεία σε ανάλογες περιπτώσεις.
«Εμείς» , αποφασίσαμε να έχουμε υπέρ-τζαμί.
Δεν θα με πείραζε να υπήρχε ένα τζαμί , όχι μία επίδειξη δύναμης όπως αυτό που ετοιμάζεται, αν δεν το έφτιαχναν για συγκεκριμένους λόγους και με πολιτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό συγκεκριμένο σχέδιο να εφαρμόζεται, από τους πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που κυβερνούν από φανερές ή λιγότερο φανερές θέσεις.
Δεν θα με πείραζε υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αν και εφόσον, υπήρξε ήδη η δέουσα και απολύτως αυτονόητη θεσμική προστασία της Ελληνικής Θρησκείας η οποία συνεχίζει παραπάνω από επιδεικτικά να τοποθετείται στο περιθώριο, ακριβώς επειδή καλύπτει όλο τον προαναφερόμενο σχεδιασμό.
 Δεν θα με πείραζε αν γινόταν για να εξυπηρετήσει λογικούς αριθμούς μεταναστών που πάντα υπήρξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη χώρα μας σε όλα τα χρόνια. Δεν θα με πείραζε αν όντως ζούσαμε σε μία χώρα που σέβεται τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις δίχως να κλειδαμπαρώνει την Εθνική της υπόσταση. Αλλά τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει, όσο και αν οι «προοδευτικοί» - τι προσδιορισμός και αυτός, λες και οι υπόλοιποι είμαστε αντιπροοδευτικοί- ωρύονται για το «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». Ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν καταλήξει να απαγορεύονται να διεκδικούνται για τους Έλληνες και περιορίζονται μόνον σε όσους αρνούνται αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό.
Για ποιο λόγο αυτό το τζαμί;
 Πρόκειται απλώς να εξυπηρετήσει το ελεγχόμενο κέντρο διάδοσης της πολύ-πολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποιημένης διζωνικής ταξικότητας με έμφαση στο ανατολικό στοιχείο για το οποίο επαναπροσδιορίζεται ότι πρέπει να ξανά-υπερισχύσει στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Το ανατολικό στοιχείο που έρχεται τόσο με τη δύναμη των αριθμών των ανθρώπων του, όσο και με τη μη ανεκτικότητα προς οτιδήποτε διάφορο αυτού, για αυτό και έχει δίκαιο να αισθάνεται αυτοπεποίθηση ότι θα επικρατήσει.
Οι νότιες επαρχίες της Ε.Ε., ναι, οι νότιες επαρχίες, (ποιος μπορεί να αποδείξει ότι έχουμε ανεξάρτητο κράτος που πληροί της αυτοδιάθεσης των πολιτών του;),  πρέπει να λυγίσουν για λόγους στρατηγικής ιστορικότητας. Αν στις κοιτίδες που εδράζουν οι ρίζες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οι κάτοικοι απολέσουν τη δυνατότητα της πολιτισμικής αυτοθέσμισης τους, αυτοθέσμιση βάση της Ιστορίας και όχι γεωπολιτικών προσταγών όπως συμβαίνει στα Σκόπια π.χ., αν η Αθήνα πάψει να είναι η Αθήνα του Παρθενώνα και της Φιλοσοφίας, αν η Ρώμη πάψει να είναι ο νομοθέτης, αν η Γαλλία πάψει να είναι ο τόπος που οι Κέλτες αποδεικνύουν τη φιλοπατρία τους και την εξέλικτικότητα της διανόησης, αν ακόμη αργότερα η Σαξονία, χάσει την Εθνική της Υπερηφάνεια και τον θαυμασμό στο Προγονικό της δένδρο, αν, αν, αν, τότε η Ευρώπη προβλέπεται να συρρικνωθεί στην αρχή στο Πνεύμα, αργότερα στους αριθμούς, και πολύ αργότερα να απομείνει σαβανωμένη και ταριχευμένη στις προθήκες λογοκριμένων φονταμενταλιστικών Μουσείων.




Που βρίσκεται αυτό; Τι είναι αυτό; Αυτό βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, και είναι η σαρκοφάγος του Αυτοκράτορα Ιουλιανού του Μέγα.
Αν ήταν στην Ελλάδα, μόνο να υποθέσω μπορώ ποια θα ήταν η τύχη της.

Να λοιπόν που έχουμε την ειρωνική τύχη, να ζούμε στις ημέρες που μοιάζουν με αυτές που ο Καρλομάγνος κατεδίωκε τον υπερασπιστή του Έθνους του, τον Βιντεκούντο. Μοιάζουν με τις ημέρες που στις ακτές της Σκανδιναβίας αποβιβαζόντουσαν άνθρωποι που μύριζαν λουλούδια και όχι μπύρα, σκορπώντας τη νέα τάξη πραγμάτων στα Βασίλεια του Βορρά με βραβείο το ρυάκι του αίματος που άφηνε πίσω τους το ξίφος.
Είναι οι ίδιες ημέρες που θα αναγκαστούμε να ξαναμαθητεύσουμε στον Πλήθωνα, και ίσως και να γίνουμε Στρατιώτες. Είναι οι ημέρες που θεμελιώνονται (και) με ένα υπέρ-Τζαμί,
 ενώ η φαύλη ορθόδοξη εκκλησία ανησυχώντας για την «αποχριστιανοποίηση» , θέλει να γράφει τα σχολικά βιβλία. Αποδεικνύει για άλλη μία φορά, ότι δεν νοιάζεται για την Εθνικότητα, αλλά για τη διασφάλιση των κεκτημένων της. Κοινώς δια τα οπίσθιά της και μόνον.  
Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του αντίγραφου του Ναού της Αρτέμιδος, τη σαρκοφάγο του Αυτοκράτορά μας, δεν μπορώ παρά να σκεφθώ ότι ειρωνικά μοιάζει να έχει μετατοπιστεί η Ελλάδα ανατολικότερα. Κάποτε κρύφτηκε κάτω από τη Γη. Σήμερα θα κρυφτεί σε όσους τη διεκδικούν για δική τους;…  Εμείς, εκτός από κείμενα στο διαδίκτυο σαν αυτό που διαβάζετε, γιατί δεν διεκδικούμε ακόμη αποφασιστικότερα τον Ελληνισμό;




Η Προφητεία του Väinämöinen..




«Ένα πουλί πέταξε από τη Λαπωνία
ένας αετός από τα Βορειοανατολικά.
Όχι ένας πολύ μεγάλος αετός, ούτε ένας πολύ μικρός:
Η μία φτερούγα του αναστάτωσε το νερό
και η άλλη σάρωσε τον ουρανό
Η Ουρά του ξάφρισε τη θάλασσα
και το ράμφος του κροτάλισε στα βράχια.
Φτερουγίζει, γλιστράει
Κοιτά, κάνει στροφή,
βλέπει τον γέρο Βάιναμόινεν
στις υψηλές γαλάζιες θάλασσες:
«Γιατί, άνθρωπε είσαι στη θάλασσα
συνάδελφος, ανάμεσα στα κύματα


Στο Εθνικό Έπος των Φιλανδών, τη Καλεβάλα, μία ποιητική καταγραφή λαϊκών εξιστορήσεων και μύθων, που ενέπνευσαν ακόμη και την ανεξαρτησία της Χώρας των Σουόμι από τη Ρωσία ,βρίσκεται ένα απόσπασμα, σχεδόν στο τέλος, στο κεφάλαιο 50, ή όπως είναι το πιο σωστό, στη 50η Ρούνα, όπου υπάρχει η αφήγηση της ιστορίας της παρθένου Μαριάτα η οποία μένει έγκυος με τον καρπό ενός βατόμουρου. Έτσι γεννά ένα αγόρι το οποίο φέρει μπροστά στον σοφό Βάιναμόινεν, τον κεντρικό ήρωα του Έπους, να το εξετάσει και να αποφανθεί για αυτό. Η γνώμη του Σοφού Σαμάνου, είναι ότι το μωρό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και
παράξενο και θα έπρεπε να θανατωθεί. Το μόλις δύο εβδομάδων βρέφος όμως αρχίζει να επικρίνει τον Σοφό Σαμάνο, να τον κατηγορεί για αμαρτίες.
Μετά το μωρό βαφτίζεται και στέφεται βασιλέας. Ο Σοφός Βάιναμόινεν ηττημένος καλεί με το τραγούδι του στις ακτές μία χάλκινη βάρκα να τον παραλάβει και  αναχωρώντας  λέει τα τελευταία του λόγια τα οποία αποτελούν μία μελλοντική Προφητεία. Μαντεύει το μέλλον και ταυτόχρονα δίδει μία υπόσχεση, η οποία όπως φαίνεται δεν ξεχάστηκε από τους Φιλανδούς ποτέ:


«Στη Φινλανδία ο ήλιος θα ανατείλει και θα δύσει
θα ανατείλει και θα δύσει για γενιές πολλές
προτού ο Βορράς μάθει αυτά που του δίδαξα

και θυμηθεί τη ρητή σοφία μου,
διψώντας για την αληθινή θρησκεία.
Τότε οι Σούομι θα με χρειαστούν να 'ρθω,
θα με προσμενουν στην αυγή του πρωινού,
για να φέρω και πάλι το Σάμπο
για να φέρω και πάλι το κάντελε (την άρπα της χαράς)
για να φέρω και πάλι το χρυσό φεγγαρόφως
για να φέρω πάλι το αργυρό φως του ήλιου,
την ειρήνη και την αφθονία στη Χώρα του Βορρά.»


("Suns may rise and set in Suomi,
Rise and set for generations,
When the North will learn my teachings,
Will recall my wisdom-sayings,
Hungry for the true religion.
Then will Suomi need my coming,
Watch for me at dawn of morning,
That I may bring back the Sampo,
Bring anew the harp of joyance,
Bring again the golden moonlight,
Bring again the silver sunshine,
Peace and plenty to the Northland.")


Η Καλεβάλα, γράφτηκε από τον Ελίας Λονρότ, ο οποίος διέσχισε όλη τη χώρα για να μαζέψει όλες τις ιστορίες που μπορούσε, προσέθεσε και ο ίδιος δικά του νομιζόμενα καθώς θεωρούσε ότι όλες οι ιστορίες είναι κεφάλαια της ίδιας εξιστόρησης. Ωστόσο, αν και δεν μοιάζει να υπήρξε καμία εμφανής πρόθεση από τον συγγραφέα να διασώσει κάτι από την Παλαιά Πίστη των Φιλανδών, καθώς για παράδειγμα, ο Σοφός Σαμάνος που περιγράφεται, πολύ εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι δεν είναι άλλος, από τον Θεό της Μουσικής, της Ποίησης και της Υμνωδίας ο οποίος λέγεται όντως Βάιναμόινεν, μετατρέπεται σε έναν περιφερόμενο μυθικό ήρωα για τις ανάγκες τη αφήγησης του συγγραφέως.
Η 50η ρούνα, θεωρήθηκε από τους αναλυτές ως υβριστική απέναντι στη Παγανιστική Πίστη και εξιστορεί ουσιαστικά την επικράτηση του μονοθεϊσμού στη Φιλανδία.



Όμως, ακόμη και έτσι, ο Αρχαία Μνήμη της Εθνικής Πίστης, δεν ξεχάστηκε ούτε και σε αυτή τη περίπτωση.
Προτρέπω κάθε τυχόν αναγνώστη αυτού του κειμένου να ενδιαφερθεί να ψάξει και να διαβάσει τις Ιστορίες από τη Χώρα των Χιλίων Λιμνών.
Ειδικά οι Έλληνες, θα ενθουσιαστούν όταν θα ανακαλύψουν π..χ. ότι η αντίληψη για το Κοσμικό Αυγό υπάρχει και στη Φιλανδική Εθνική Πίστη, κάτι που οδήγησε αναλυτές να ταυτίσουν ακόμη και με τον Ορφέα τον Θεό Βάιναμόινεν..
Για όσους διαβάζουν στην Αγγλική, μπορείτε να μελετήσετε το Έπος εδώ:
http://www.sacred-texts.com/neu/kveng/index.htm
Η Ειρήνη και η Αφθονία που φέρει μαζί του ο Σοφός Θεός-Σαμάνος ας βρίσκεται πάντα στους Οίκους των Εθνικών, και είθε η Προφητεία να εκπληρωθεί όταν πρέπει.