Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εσύ που ζεις δηλαδή?..

Τώρα να κλάψει ή να γελάσει κανείς με τον παρακάτω διάλογο?..
Γνωρίζουμε ότι νομίζουν οι κυβερνώντες ότι απευθύνονται σε ανεγκέφαλους, και αν μιλάμε για τους σκληροπηρυνικούς ψηφοφόρους τους, ε ναι, είναι- αλλά τέτοια αυτοξεφτίλα?..
Δεν "υπερασπίζομαι" κάποιο κόμμα. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μπορούν να αλλάξουν κάτι.
Εν γένει δεν υπερασπίζομαι καν αυτό το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία τους.
Αυτή η δημοκρατία έχει προ πολλού κλειστεί σε "Προεδρικά Μέγαρα" για να γιορτάσει τα "γενέθλιά της", φυλασσόμενη από εκατοντάδες αστυνομικούς και άλλους τόσους  κουστουμάτους φρουρούς.
Έχει ξαπλώσει και έχει ανοίξει τα πόδια σε στρατιές επιχειρηματιών με πληρωμένες μίζες και μαστρωπούς πολιτικούς και "δικά τους παιδιά".
Είναι τόσο "ελεύθερη" όσο αποφασίζουν να είναι οι έξωθεν κυβερνήτες της.
Τώρα που αναρωτιέται ο Έλληνας "γιατί πρέπει να χάσει την Εθνική της κυριαρχία η χώρα", είναι μάλλον σαν ένα ξύπνημα μέσα στο κελί της φυλακής και μία συνειδητοποίηση ότι μέσα εκεί γεννήθηκες και εκεί σε προορίζουν να σαπίσεις.Απλά άνοιξες το φως, ενώ τόσα χρόνια αυνανιζόσουν στο σκοτάδι. Με τη δημοκρατία ως αντικείμενο της ηδονής..
Δεν φταίνε οι Γερμανοι, οι Αμερικανοί ή οι Άγγλοι για τη κατάντια της χώρας.



Φταίει που τους χαρίσαν αυτή τη λάγνα τη δημοκρατία για να τη διακορεύουν οι ίδιοι οι Έλληνες με ψήφους πράσινους μπλε και κόκκινους.
Τώρα ο Προ-πο φαντασιώνεται ακροδεξιούς "που οργανώνουν αυτοδικίες" (το ξέρει ότι η αριστερά και η δεξιά είναι νεκρές έννοιες που ακούν μόνο οι ψηφοφόροι φαντάσματα) και φταίνε λέει οι πορείες που παράλληλα με την εγκληματικότητα δυσκολεύουν την αστυνόμευση..
Ωιμέ! Στραμπούληξα τον εγκέφαλό μου! Ο άλλος του λέει για βιασμούς και φόνους και ο άλλος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.. 
Αλλά δεν τον αδικώ. Υπάλληλος ίσως και αυτός.Θα θυμάται και αυτό το ρημάδι το συμβόλαιο θανάτου στον Κωστάκη made in ... και προτιμά τον αυτοεξευτελισμό από την ανάμνηση του ευθυτενή μαχόμενου σοσιαλιστή που μία φορά νόμιζε ότι υπήρξε απέναντι στο καθρέφτη του..
Κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι της δημοκρατίας στην Ελλάδα του δυο χιλιάδες και έντεκα από τότε που κιότεψε η οικουμένη.
Ο διεθνισμός και η παγκοσμιοποίηση, ως αντίστροφος ρατσισμός, απαιτούν οι μαριονέτες να ευτελίσουν ακόμη και τα προσχήματα της παράστασης "Η Ωραία Δημοκρατία μας", πριν ανέβουν οι καπιταλιστές σεναριογράφοι στο πάλκο και χειροκροτηθούν από τους μπιζνεςμεν θεατές..




Ποτέ ξανά μια τέτοια δημοκρατία..


Ακολουθεί ο διάλογος από το
από το http://www.iefimerida.gr
                                                                                           
Ο διάλογος Χρήστου Παπουτσή – Άδωνι Γεωργιάδη:

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ζούμε σε μία χώρα που πλέον φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας. Η συμμορία με τα καλάσνικοφ δεν είναι μικροεγκληματικότητα. Το να μπαίνουν στο σπίτι σου, να σε ληστεύουν και να βιάζουν τη γυναίκα σου μπροστά στα μάτια των παιδιών σου δεν είναι μικρό έγκλημα».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα μας», απάντησε ο υπουργός. Δεν βλέπει ο ΛΑΟΣ τις επιτυχίες της Αστυνομίας σε επίπεδο βαριάς εγκληματικότητας; Αναγιγνώσκει ο ΛΑΟΣ τι γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά εκεί απ' όπου πέρασε το ΔΝΤ; Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η κατάσταση της χώρας; Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών. Και αντιλαμβανόμαστε και τα πολιτικά παιχνίδια που γίνονται στο επίπεδο αυτό. Ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να εμφανιστούν ως εθνικά υπεύθυνες στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά θέλουν να κρατήσουν και ένα αντιπολιτευτικό ρόλο, επιλέγουν την ασφάλεια για να δημαγωγήσουν».
ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Πρόκειται για απάντηση θρασυτάτου ανθρώπου το να ρωτήσετε εμάς αν ζούμε στην ίδια χώρα. Επί υπουργίας σας, όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί από 50% έως 200%. Και έχετε το θράσος να μας κάνετε πολιτικά μαθήματα για το αν επενδύουμε στο φόβο; Είναι πολιτικά υποκινούμενοι οι ληστές με τα καλάσνικοφ που μπαίνουν στα σπίτια; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται; Κι αντί να μας διώξετε το φόβο κ. υπουργέ, μας ρωτάτε αν βλέπουμε το γενικό πρόβλημα της χώρας που δικαιολογεί την μικρή εγκληματικότητα. Μήπως νομίζετε ότι είστε καθηγητής κοινωνιολογίας; Τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα κράτος Χρήστου Παπουτσή, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου, να έχω την καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια και η συνοχή της κοινωνίας, και ότι δεν θα επιτρέψουμε απολύτως κανέναν, ούτε εσάς, ούτε το κόμμα σας, ούτε τις άλλες ομάδες της άκρας δεξιάς που επιχειρούν να οργανώσουν τους πολίτες και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Υπάρχουν οργανώσεις της άκρας δεξιάς, που αυτήν την περίοδο επιχειρούν να οργανώσουν τον κόσμο. 'Αλλο τόσο, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τέτοιοι θύλακες στα Σώματα Ασφαλείας».
ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Κάντε τη δουλειά σας τότε!»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Η ΕΛΑΣ, κάνει προσπάθεια με εξαντλητική δουλειά απ' το πρωί ως το βράδυ, με κινδύνους, ελλείψεις και προβλήματα. Μέσα σε ένα χρόνο, παράλληλα με το οργανωμένο έγκλημα, έγιναν 1.100 πορείες και διαδηλώσεις που απαιτούν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Την ίδια εποχή, περιλαμβάνονται στους περιορισμούς των προσλήψεων και τα Σώματα Ασφαλείας. Παρά ταύτα, κάναμε τη μέγιστη δυνατή αύξηση των κονδυλίων για το προσωπικό τους και δεχθήκαμε κριτική από ορισμένα κόμματα. Χρειάζεται όμως εκπαίδευση, συνεργασία των δήμων κλπ. Δεν είναι τα πράγματα μονοσήμαντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: